Moi. Kesä on ehtinyt parhaimpaan kukkaansa ja nyt työruuhkan hieman tasoittuessa onkin kiva katsoa kulunutta talvea ja kevättä sillä silmällä. Mitähän kaikkea täällä oikein tehdäänkään..

Uusi nuori talentti – Emma Cherina

1040418_677279195621342_2051399902_o

 

Spacewhale ry:n perimmäinen tarkoitus on edistää kotiseutunsa musiikkielämää. Aina kun kemiat ja tähdet (eli aikataulut) loksahtavat niin asiat etenevät hieman pidemmällekin. 19-vuotias laulaja/biisintekijä Emma Cherina tuli syksyllä 2012 hyvällä asenteella kysymään apua musiikin tekemiseen. Kasvava kasa kappaleita odotti demotuotantoa, mutta niinkuin aina, omassa yksiössä niitä ei oikein saa kasattua. Ja kuitenkin odotukset demojen laatutasolle on nykyään aika kovat.

Emma Cherina kirjoittaa oivaltavasti nykynuoren kasvamisesta aikuiseen arkeen, musiikki on naisellista ja siinä on mausteena mukavasti rosoa ja kulmaa. Musiikissa kuuluu selkeästi mieltymys menestyviin kansainvälisiin naisartisteihin. Popahtavaa, nuorekasta, kevyttä mutta ei niinkään EDM:ää. Mutta ei missään tapauksessa myöskään suomi-iskelmää tanssilavoillekaan.. (mitähän tuo iskelmä oikeastaan nykyään on??)

Kappaleiden esitys ja sävellyskieli englanti vaihtuivat sujuvasti kotikieleksi suomeksi ja demojen työstö aloitettiin. Vaikka Emmalla onkin täysin kirkas kuva omasta repertuaaristaan on esituotannossa olennaista löytää artisti musiikista ja tässä työssä kannattaa kokeilla erilaisia lähestymiskulmia. Emma toimii hienosti akustisesti, mutta päätimme kokeilla myös amerikkalaistyyppistä kantripopbändisettiä, josko toimisi?? Käy itse kuuntelemassa Romeo-biisi YLEX:n sivuilla (kommentoi ja tykkää jos siltä tuntuu).

Tällä hetkellä Emma Cherina treenaa kahden taitavan nuoren muusikon kanssa SW4 Verstaalla. Demo ovat aiheuttaneet kiinnostusta isoissa ja pienemmissäkin levy-yhtiöissä sekä kustantajissa, joten on hyvin todenäköistä, että Emmalle ja hänen hyvälle musalleen löytyy ammattituottaja piankin.

Vink, vink. Tätä odotellessa hyvää kesän jatkoa kaikille 🙂

-Terveisin, Era

Linkit:

[list style=”arrow” color=”blue”]

[/list]