Uusi mikki äänittelyyn – Avantone CV-12

Avantone CV-12:n esikuva on 50-luvun lopun legendaarinen Telefunken ELA M 251, joka on monen monituisen klassikkoäänitteen taustalla. Alkuperäisten hinnat on järkyttäviä (alkaen 16.000 dollaria / eBay tänään). Mallia on kopsattu lukuisten valmistajien toimesta, tyypillisesti valmistus on kiinassa. Niin Avantonenkin kohdalla, tosin brändi on jenkkilästä ja jonkin sortin laaduntarkkailusta kertoo kunkin mikin käsinnumerointi ja nimmari alle. Joku tässä mikissä alkoi kiinnostamaan.

Ensinnäkin mä tarvitsen akustisten ja laulujen äänittämiseen uuden mikin. Piste. Meillä on muutama peruskonkka, joilla on menty ja mennään jatkossakin ihan mukavasti. Putkimikki tuo valikoimaan vähän omanlaistaan soundia, joka raikastaa sekä pöhistää akustisia instrumentteja, spiikkejä ja lauluja (huom! mun oma lauluääni ei mikillä parane, lol).. Ja uudessa pikkutilassa tuntuu olevan aika kiva akustiikka talteen otettavaksi…

Päädyin sitten mainoksen uhrina näistä kaikista vaihtoehdoista Avantoneen, CV-12 on kuulemma Taylor Swiftinkin lemppari.. No tsödee, mutta lue tuolta Nathan Chapmanin – TS:n tuottajan – stoori Speak Now- albumin äänittämisestä ja tuottamisesta. Siinä sivutaan myös mikkiä jonnin verran (kiinnostava kuvaus Nääsvillen tuotannoista muutenkin). Joku Gearslutzin viisas tietenkin osasi kertoa kuinka se kyseinen mikki oli modattu jne.. Ainahan noita juttuja. Ja myönnän – mulle hyvännäköinen mikki on kanssa olennaista – olenhan sentään visuaalisella alalla. Avantone CV-12 on törkeen hyvännäköinen, jos tykkää.

CV-12 on siis putkella vahvistettu (phantomin sijaan) laajakalvoinen konkkamikki. Sen virtalähteestä voi jännitettä säätämällä tehdä mikrofonista pallokuvioisen, joka tallentaa koko huonetilan, cardioidin – sydän kuvioisen – (tyypillinen laulukuvio) aina 8-muotoiseen, joka tallentaa molemmin puolin jättäen sivustat katveeseen (hyvä esim. duon äänittämiseen). Ja joka väliin saa pari välivaihetta.. Putki on venäjäläinen (sovtek) 12AY7 (heikkotehoinen 12AX/AT7), jonka ei pitäisi kohista juurikaan. Sisuskalut on kaikin puolin siististi tehty – tässä hintaluokassa ei valittamista..

Mukana tuli puulodju ja pikkuinen matkalaukku, johon just just saa ängettyä tehtaan piuhat takaisin. Pitkä 7-pinninen piuha on ihan ok, mutta mä kyllä käyn hakemassa studioon lyhyemmän ihan sen takia, että mä inhoan piuhoja (miten h**vetissä mä oon joutunut muuten studioon)..

Anyways – Laitellaan vähän näytteitä näille foorumeille jahka sellaisia saadaan aikaiseksi. Näihin tunnelmiin ja kuulumisiin tällä erää 🙂 Ei kun remppaa tekemään…