Jaa että mikä Copacabana Guitar?

Copacabana-kitaran tarina alkoi joskus 2006 kun Antti J. Kallion kanssa mietittiin mitä kivaa Kitarayhdistys Plectra voisi tehdä.. Plectra on Antin ja mun harrastus, joka alkoi vuonna 1992 kitara-aiheisten artikkelien kirjoittamisella ja julkaisemisella Rytmin sisällä omana kitaraliitteenään. Tohon aikaan oli aika hankalaa löytää mitään kevyen musan oppi- tai fiilistelymateriaalia muualta kuin MusaFasun hyllystä.. Internetistä ei ollut vielä tietoakaan.

Ideoitiin sitten kaksi kärpästä kerralla ja muutamien jännittävien käänteiden jälkeen suuri suomalainen freelancer muotoilija, nykyään professori Eero Aarnio, oli piirtänyt Copacabana klassikkopöytänsä muotoisen sähkökitaran 1:1 koossa tuotantoa varten. Antti teki ison työn etsiessään suunnitelmaan parhaat mahdolliset tekijät ja osat.. niinpä eka Copacabana valmistettiin Lottosen Juhan toimesta Plectran lukuun vuonna 2007.

Copa on oikeasti todella hyvä kitara, ei vain sisustusesine. Käsintehty kun on, niin tietenkin myös mikki on MikkiHouselta. Ehkä on sattumaa (ja Lottosen osaamista), mutta se on todella miellyttävä soittaa.. lankun muoto on yllättävänkin ergonominen..

Copacabana Guitarin retro-sivut: http://www.copacabanaguitar.com/

Kelpaa se soittajallekin

Antti J. Kallio ja Billy Gibbonsin custom CopaVuonna 2007 skitta julkaistiin design hotellin aulassa. Esittelijänä toimi Tolosen Jukka. Yllätykseksemme paikalla oli kaikki tärkeimmät mediat, molemmat uutistoimitukset telkkarista sekä tärkeimmät päälehdet. Musiikkialan toimituskuntahan tietenkin oli kehnommin paikalla, mutta sehän ei minua mitenkään hirveästi yllättänyt.. Kitara on lankuksi kallis, hinta pyörii jossain 6.000 euron hujakoilla.. Toisaalta käsintehdyksi design-esineeksi hinta ei ole mikään..

Vuonna 2011 ZZ Topin vieraillessa Suomessa Juha Lottonen teki urotyön ja jonotti ameriikan tyyliin koko päivän tapaamaan Gibbonsia. Billy oli kysellyt jostain löytämänsä Copa-kitaran perään ja tietysti runditouhun keskellä on hankala päästä tähteä ympäröivän lihamuurin läpi.. edes kitarateknikon puheille.. Joka tapauksessa muutaman käänteen jälkeen BG ihastui näkemäänsä ja teki tilauksen omasta kipaleestaan, omien mieltymystensä mukaan väriä myöten (Gibbonsin kitarat ovat kaikki erittäinkin customeja).. Ei mennä spekseihin mutta se painaa just nippa yli 2 kg ja siinä on mm. legendaarisen Joe Bardenin henk. koht. tekemä mikki 🙂

Lue Ilkan artikkeli aiheesta: http://www.ilkka.fi/arki-ja-elämä/zz-top-sai-copacabanan-suomesta-1.1259551

Spacewhale ry onnittelee Juha Lottosta ennen kaikkea hyvästä työstä.. Job well done mate!!!

Viimeisin uunista ulos ja jälleen uusi väri

Lähes samaan aikaan valmistui kahdeksas (#006) Copa ja sen väri on törkeen siisti Copa-oranssi. Jokainen valmistettu copa on ollut erivärinen ja taitaapa olla niin että vain kirkkaan keltainen puuttuu enää paletista 🙂 Antti! Mä täytän ensi vuonna 50v, vinkki vinkki!!

BTW: Lottonen Guitars ja Juha Lottonen on THE mesta jos etsit laitteellesi korjaajaa tai haluat teettää itsellesi jotain spesiaalia, usko vaan!!!

-> Linkki Lottonen Handmade Guitarsille

-> Linkki Antti J. Kallion sivuille