Ei, kyse ei ole jatsitupakasta, vaan Adoben uudesta tavasta myydä ohjelmistojaan. Liittymällä Creative Cloudiin saa käyttöönsä aina uusimmat versiot kaikista Adoben ohjelmista, tällä hetkellä paketin versionumero on CS6. Diilissä on puolensa – kuukausimaksu on aika kohtuullinen. Pikaisella päässälaskulla homma tulee selvästi halvemmaksi kuin vastaavan ostetun ohjelmistopaketin päivitykset, ja mukaan pääsee aika pienillä rahoilla ison kertarysäyksen sijaan. Ohjelmistopaketti on erittäin kattava, sisältäen työkaluja niin taittajalle, graafikolle, valokuvaajalle, videoveijarille, nettinörtille kuin ääniväinöllekin. Huono puoli on se, että ohjelmistojen omistusoikeus säilyy Adobella – softa on käytössä vain niin kauan kun tilausmaksut on maksettu. Perinteisessä meiningissä kerran ostettu ohjelmisto periaatteessa toimii maailman tappiin asti vaikkei hankkisikaan päivityksiä.

[blockquote type=”blockquote_line” align=”left”]softa on käytössä vain niin kauan kun tilausmaksut on maksettu[/blockquote]Liityin viime viikolla mukaan cloudiin, mutta vielä en ole asennellut CS6 -versioita ohjelmistoista koneelle, tuohon pitäisi varata päivä jolloin ei ole ns. oikeita hommia vaan saa puuhastella ja testailla rauhassa. Vielä sellaista ei ole tullut.

Tällä hetkellä olen CS6 -jäsen yksityishenkilönä freelancehommiani varten, en Spacewhalen nimissä, mutta Adoben softapilvi kuulostaa aika fiksulta vaihtoehdolta myös yhdistykselle – nimenomaan pienten aloituskustannusten vuoksi. Lisäksi tilauksen voi tehdä tarpeen vaatiessa vaikka kuukaudeksi kerrallaan, tämä voisi sopia esim. vuokraeditteihin hyvin, kuluja syntyisi vain silloin kun on toimintaa. Katsellaan…