Koitamme selvittää pääsisiko ”tavallisilla” maaleilla lähelle Roscon greenscreen -maalin jälkeä. Studioon tulee paljon maalattavaa pintaa ja tuo ”virallinen” maali ei ole ihan halpaa.  Ensin menin liikkeeseen koepalan kanssa vertailemaan silmämääräisesti värikarttoihin ja otin pari valokuvaakin. Tutkailin valokuvia photoshopissa tsekaten eri värikanavat ja löysin potentiaalisen ehdokkaan, tai oikeammin kaksi – oikea sävy näytti osuvan kahden eri sävyn puoliväliin. Ostin pienen purkin molempia ja maalasin koepläntit aaltopahville (puhtaat värit ja 50/50 sekoitus). Sävyn kanssa näyttäisi pääsevän ihan riittävän lähelle (revitty kapalevyn palanen on maalattu Roscolla – tupakkiaski valkoisen referenssinä).

Muttamutta… remontoijan ”täyshimmeä” Symphony  on näköjään kaikkea muuta kuin. Verrattuna oikeaan greenscreen -maaliin, joka säilyttää värinsä hyvin valon kulmasta ja katselusuunnasta riippumatta, tämä ”täyshimmeä” maali kiiltelee selvästi – ja nuo kiillot tekevät hallaa värikylläisyydelle. Voi näyttää nätiltä makuuhuoneessa, mutta ei yhtään hyvä avainnuksen kannalta. Toki tässä tapauksessa sivellin / tela maalausvälineenä saattaa vaikuttaa paljonkin. Pitää testailla lisää.

Etsintä siis jatkuu – jos ei telan käyttö auta riittävästi, pitää varmaan koittaa löytää jostain sävytettävä ”täyshimmeää” Harmonyä selvästi mattaisampi maali. Tai sitten vain purra hammasta ja sijoittaa Roscoon. Vinkkejä otetaan vastaan…