Vuodenvaihteen lomapäivät sujuivat hyödyllisissä merkeissä. Pidimme siivouspäivän, ja kannoimme reilusti turhaa roinaa sorttiin, ja jäljelle jääneille tavaroille löytyi järkevät paikat. Myös rulokaappien jne. sisältöä käytiin läpi. Huoltonurkkaus on vielä vaiheessa, mutta muuten homma alkaa olla hallussa. Taas on paljon viihtyisämpää työskennellä.

Siivoilun lisäksi teimme perushuollon GreenScreenille: levyjen saumojen pieni irvistely paikattiin, läpi astuttu ”avaruuskulma” kittailtiin tasaisemmaksi ja koko hoito maalattiin lattiaa myöten. Nyt on kuin uusi – kyllä kelpaa kuvata taas.

Kuvaustilan kattoon ruuvattiin jo aiemmin verhokiskot, ja nyt niihin on vihdoin saatu myös itse verhot asianmukaisesti paikalleen. Loppujen lopuksi puuttuneet verhorullat löytyivät Kiinasta asti tilaten. Nyt GreenScreeniä kiertää kaksi 6 X 3 m moltonia, joilla GreenScreen saadaan sujuvasti peitettyä joko konaan tai osittain. Koska verhoja on kaksi, GreenScreeniä voidaan paljastaa vain kulloinkin tarvittavalta alueelta esiintyjän takaa – tämä minimoi vihreän hajavalon määrän ja tekee avaintamisesta entistä helpompaa.

Myös lattian suojana olevat messumatot vaihdettiin, ja suunta vaihdettiin siten että matot ovat yleisimmän kuvaussuunnan mukaisesti. Tässäkin pätee sama ajatus kuin verhojen kanssa – nyt lattiaakin voi paljastaa vain messumaton levyisen siivun (2 m) jos enempää ei tavitse.