Lontoon pojilta tuli kaksi kahden gallonan pänikkää sitä ”oikeaa” Roscon 5711 greenscreenmaalia. Ne on nyt sudittu seiniin ja lattiaan, ja täytyy sanoa että lopputulos oli vähintäänkin odotusten mukainen (yllä olevassa kuvassa lattian suojana on jo musta messumatto). Aiemmat kerrokset oli maalattu sävytetyllä, himmeällä sisustusmaalilla, Teknos Pro 5:llä. Onnistuimme sävytyksessä aika hyvin, sävy oli lähellä Roscoa, vaikkakin hieman vaaleampi – mutta silti sinänsä täysin käyttökelpoinen (värikoodi löytyy aiemmasta blogientrystä).

Koska sisustusmaalit on tehty käyttöön jossa niiden pitää kestää kulutusta, niissä on mukana maalia kovettavia ainesosia ja niinsanotut himmeätkin maalit kiiltävät havaittavasti. Roscon maali taas on ihan oikeasti mattaa. Greenscreenimme on ns. avaruusseinä (CYC, Cyclorama), siinä on seinien ja lattioiden välissä kaaret häivyttämässä terävät rajat. Nämä kaaret toimivat kuin parabolinen peili, keräten rautakauppamaalin kiillot selkeästi näkyville. Toinen kohta missä kiillot kiusasivat oli levyjen väliset saumat ja ruuvien kannat yms. pienet epätasaisuudet jotka kiillot toivat selvästi esiin. Roscon maalilla nämä kaikki hävisivät lahes täysin näkymättömiin.

Olemme lopputulokseen tyytyväisiä – greenscreen on nyt virallisesti valmis. Ainoa kuvauspuolelta puuttuva palikka on mustat verhot, jotka tulevat joskus myöhemmin. Töitä tosiaan voi mainiosti tehdä jo nyt, vaikka pientä viilausta varmasti tulemme tekemään edelleen – mm. levyjen saumoja hoonataan lisää, maali hieman halkeilee kun levyt elävät ilmankosteuden muuttuessa (talvi tuli, heh).

Meanwhile back in the jungle, pidimme eilen ensimmäiset bänditreenit. Soittokeli on suorastaan erinomainen, entistä korkeampi tila ja sopiva akustointi pelittävät juuri niin kuin toivoimme. Tästä on hyvä lähteä – yy kaa koo nee….