Aika viileetä teknologiaa tulossa ihan näillä näppäimillä, taas. Kiinnostaisiko reaalimaailman Minority Report -tyyppinen ilmaanhuitomiskäyttöliittymä omaan koneeseesi? Ottavat jo ennakkotilauksia vastaan… eikä maksakaan kuin suunnilleen 70 taalaa.

[youtube id=”_d6KuiuteIA” width=”1280″ height=”720″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0&vq=hd720″ class=””]

Microsoftin Kinectin ja Asuksen Xtionin teknologian kehittäneellä Prime Sensellä on myös uusia temppuja hihassaan – viikon sisään he esittelevät seuraavan sukupolven 3D sensorin, Caprin. Pitäisi kuulemma olla maailman pienin 3D -sensori (kokoluokkaa joka mahtuu vaikka kännykkään), Kinectiä hifimpi mutta halvempi. Uunituore teaservideo on toki oletettavasti osin trikkeinä tehty, mutta tästä hehkutuksesta käy ilmi millaisia mahdollisuuksia tämä tekniikka tuo tullessaan.

(Edit 18.3.2015, linkki poistettu, video ei enää tubessa)

Nykypolven Kinectin kanssa on toki jo nyt tehty myös erinomaisen kiinnostavia juttuja, esmes Kinect Fusion. Tähän liittyvä ohjelmakoodi on tulossa kehittäjien käyttöön seuraavassa SDK versiossa – itse olen haaveillut tuon käyttämisestä 3D mallien teon lisäksi automaattiseen reaaliaikaiseen kameran träkkäykseen studiolla – tuon mallinnuksen sivutuotteena kun syntyy myös tarkka data siitä missä kohdassa ja asennossa sensori on.

[youtube id=”quGhaggn3cQ” width=”1280″ height=”720″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0&vq=hd720″ class=””]

Hieman aihetta sivuten, nykyään saa jo melko kohtuuhinnalla autonomisia helikoptereita joihin saa kameran kyytiin – pilotintaitoja ei välttämättä tarvita siinä määrin kuin luulisi, myös nämä laitteet tietävät sijaintinsa ja asentonsa, ja lentoreittejä voi helpoimmillaan ohjelmoida Google mapsillä. Kyseessä ei siis ole perinteinen kauko-ohjattava vaan lentävä robotti.

[youtube id=”syPKxudyNrg” width=”1280″ height=”720″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0&vq=hd720″ class=””]